Openingstijden

Iedere zondag van 14.00 tot 17.00 zijn wij geopend
De openingstijden worden in de nabije toekomst verruimd

Oogstfeest
Zaterdag 20-10-2018 van 13.00 tot 21.00 uur.
De toegang is gratis.

De Graanrepubliek is de graanschatkamer van Nederland. Op de Groninger klei- en zandgronden groeit het lekkerste koren. Dus waarom zou je granen uit verre oorden halen? Dat is het idee achter de Graanrepubliek, gevestigd in rijksmonument de oude locomotievenremise in Bad Nieuweschans.

Eerlijke bedrijvigheid
De Graanrepubliek bruist van eerlijke bedrijvigheid. Zo bakt Bakker Wiebrand dagelijks vers brood en banket met meel en bloem van buurman de Haverrepubliek. De Haverrepubliek vermaalt graan uit de graanrepubliek tot diverse soorten meel en bloem, voor thuis of grootverbruik. Bakker Wiebrand is niet alleen de dorpsbakker voor Bad Nieuweschans en omgeving, de bakker levert ook het brood op de kaart van taveerne Locloods 1877. En het brood wordt - evenals alle andere producten van de Graanrepubliek - verkocht in de winkel van Locloods 1877.

Pasta Noble gaat in de Graanrepubliek verse en gedroogde pasta’s maken naar authentiek Italiaans recept. Tradizionale uit eigen keuken gemaakt van Groninger granen, voor horeca en consument. De Groninger mosterdmakers sinds 1895 Marne Mosterd openen een productielocatie in de Graanrepubliek, evenals de Groninger familiedistilleerderij sinds 1888 Hooghoudt. Brouwerij Witte Klavervier brouwt er traditionele en eigenzinnige bieren van biologische mout en hop en zodra dat kan van mout van Mouterij Kiemkracht, dat nu nog volop in ontwikkeling is. Al deze producten staan ook op de kaart van taveerne Locloods 1877.

Kijken, proeven en beleven
Hoe wordt van eerlijke grondstoffen heerlijk eten en drinken gemaakt? En hoe heerlijk zijn die producten eigenlijk? In De Graanrepubliek kan iedereen kijken, proeven en beleven. Over een balustrade wandelen bezoekers langs alle bedrijvigheid van De Graanrepubliek om met eigen ogen te zien hoe van granen de lekkerste producten worden gemaakt. Iedereen mag er vrij rondlopen en op afspraak zijn er rondleidingen, waarbij het verhaal van de Graanrepubliek wordt verteld. Ook verzorgen verschillende bedrijven workshops voor bezoekers die graag actief aan de slag gaan. En dan is het nog mogelijk om culinaire ontdekkingsreis door de Graanrepubliek te maken in de vorm van een proeverij, zowel dagelijks vanaf de kaart van de taveerne als een proeverij op maat in groot gezelschap op afspraak.

Dit alles is te zien, ervaren en beleven tijdens het Oogstfeest van de Graanrepubliek op zaterdag 20 oktober van 13.00 tot 21.00 uur in de voormalige remise aan de Oudezijl 1 in Bad Nieuweschans.

graanrepubliek logo

Krim Kamerkoor Simferopol
onder leiding van Igor Mikhailevsky
Een muzikale reis door Rusland
Zondag 4 november 2018
Aanvang 15.00 uur
Entree € 12,- p.p. incl. koffie/thee + russische lekkernijen in de pauze.
Aanmelding vóór 21 oktober 2018.
Info: C.K.P.(Kees) Koning tel. 0597-532485 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het koor met hoog opgeleidde beroepsmusici is regelmatig op tournee in West-Europa. Door deze optredens en met bijdragen van het publiek, is Igor Mikhailevsky in staat om in de Krim een koorschool te onderhouden zodat jonge mensen een toekomst als muzikant kunnen opbouwen.


graanrepubliek logo

Boekingen
Een schitterende locatie vlakbij snelweg A7 en 200 meter van het treinstation.

Feest, vergadering of evenement boekt u via:
https://www.locloods-1877.com/
of bel nummer:
0599 312 611